Istoria mobilierului italian

Italia este o tara cunoscuta pentru mobila de calitate si mai ales, pentru arhitectura unica in spatele careia se afla o istorie bogata. Arta si arhitectura italiana ne incanta de foarte multa vreme cu cele mai frumoase piese de mobilier. Si in prezent Italia este recunoscuta pentru design-ul si stilul pe care il abordeaza in realizarea mobilei dar si a altor piese desavarsite precum masinile, imbracamintrea, etc.

 

Chiar si brand-urile vestimentare au intrat in aceasta lume a mobiliei italiene care este lider mondial si in prezent. Istoria mobilierului italian isi are radacinile inca din perioada Renasterii. Stilul italian are influente puternice din stilul grecesc dar si roman. De-a lungul istoriei, arta italiana a trecut prin diverse stiluri (baroc si rococo). In prima perioada a istoriei sale in materie de mobila de lux, mai ales in perioada Renascentista, mobilierul italian era recunoscut pentru dimensiunile sale mari si bogate in ornamente. Toate piesele de mobilier de lux pot fi folosite o viata intreaga, daca sunt intretinute corect.

 

In perioada secolelor XVIII-XIX mobilier italianul a fost cunoscut ca mobilier venetian. In aceasta perioada mobila italiana s-a evidentiat prin oglinzi, rafturi sau dulapuri ornate. Fata de perioada renascentista cand mobilierul era de dimensiuni foarte mari, in aceasta perioada, mobilierul italian a avut influente in cadrul mobilei de mici dimensiuni. Acum accentul s-a pus pe lemnul exotic.  Se pare ca mobila italiana a reusit sa vina in fiecare etapa a istoriei cu modele noi si a reusit de fiecare data sa ramana lider in ceea ce priveste modelele de mobilier de lux.

 

Poti alege mobilier de lux chiar de aici. Avem pe site scaune restaurant care fac parte din mai multe perioade in care mobilierul italian s-a consacrat. Asadar, poti imbina in living sau dormitor, mobilierul din perioada renascentista cu cel din perioada moderna.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *