Fabricarea scaunelor clasice ,,in stile’’

O prima etapa in fabricarea scaunelor o constituie atenta selectare a materialului lemnos-cherestea de fag clasa A, cu o umiditate de maximum 10%, cu fibra sanatoasa, fara noduri.

 

In urmatoare etapa sunt debitate piesele din componenta scaunelor, urmand,  strunjirea, frezarea, gaurirea, sculptarea si slefuirea lor. Elementele de sculptura se realizeaza atat prin utilizarea tehnicii moderne(pantografiere) cat si cu instrumente traditionale respectiv  dalta si ciocanul. Odata realizate sceste elemente, se trece la imbinarea lor si obtinem astfel structura scaunului, urmand etapa finisarii.

 

Prin finisare intelegem vopsirea (lacuirea) structuriii si tapitarea acesteia.Inainte de colorarea lemnului acesta este tratat impotriva mucegaiului  si a cariilor dupa care urmeaza aplicarea baiturilor si lacurilor.

La vopsirea scaunelor utilizam vopseluri pe baza de apa, nepoluante pentru mediul inconurator, intr-o gama variata de culori. In decorarea scaunelor utilizam si foite de aur sau argint, care sunt aplicate manual, precum si antichizarea si patinarea lemnului.

Tapitarea se face cu tesaturi de calitate superiara, burete, chingi elastic si cuie ornamentale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *